Снимка Булфото, архивЗаев изрази добро отношение към България. С България продължаваме

...
Снимка Булфото, архивЗаев изрази добро отношение към България. С България продължаваме
Коментари Харесай

Заев: Продължаваме да градим приятелски отношения с България и се стремим към ЕС

Снимка Булфото, списък

Заев изрази положително отношение към България. 

" С България продължаваме да градим другарски връзки, тъй като ни би трябвало решение, с цел да влезем в Европейски Съюз и да осъществим втората еднообразно значима цел, след участието в НАТО. Горд и благополучен съм, че доживях по време на моя мандат да станем членове на Алианса, това е стратегическа цел от 1993 година. Продължаваме да работим за осъществяване и на втората стратегическа цел - участието в Европейски Съюз ", декларирал министър председателят и водач на СДСМ Зоран Заев във вчерашния тв двубой по телевизия Канал 5 с ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, предава организация МИА.

Според него " не можем да се надяваме на нищо през септември, октомври и ноември, а през декември ".

Заев чака на третите поредни парламентарни избори България да образува политическо държавно управление, само че твърди, че това не е належащо, с цел да се вземе решение. Португалското предложение дава решение, акцентира той. То бе признато и от настоящето словенско председателство на Европейски Съюз.

" Важно е, че ще има и президентски избори. Твърдя, че не е належащо да има политическо държавно управление в България, с цел да вземе решение ", посочи министър председателят и повтори, че с България въобще не се беседва за езика и идентичността, а за развиване на съдействието.

Мицкоски е безапелационен, че диалозите с България се усложнени заради, както сподели, " ексхибициите на това държавно управление и неприятната " доматена " политика ".

" Трета година преговаряме, само че какъв брой глави отворихме? Нали взехме решение проблемите със съседите? Докога ще преговаряме? Не би трябвало да преговаряме веднага като имаме контракт и всички проблеми със съседите са решени. Народът тъкмо усеща, че е потиснат, омаловажен и отчаян, не има вяра в институциите, нито на политиците ", съобщи Мицкоски.
" Трябва да градим страната изначало след 17 октомври ", добави той.

На това Заев отвърна, че по този начин не се приказва за страната.

" За страната не се приказва с отказване на триумфите, а с почитание към тях. Когато се зарадвате на триумфите, тогава ще можете да поискате страната. Вие отричате триумфите на страна, към която през днешния ден има огромно почитание. Народът вижда това. Светът ни почита, посетиха ни всички огромни демократични водачи, с цел да изразят почитание за смелата ни политика ", акцентира Заев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР